Home
»
Sea-food
» Kerang steam cili api
Diposting oleh
Unknown on Jumat, 02 November 2007
Kerang ni kesukaan umie and anak umie yang no.2 tu. Ahli rumah yang lain suka juga tapi taklah cam kami berdua :D yer ler kami berdua ni kan orang kata > duplicate :PKerang ni steam camtu pun dah sedap kan... Kali ni umie steam tapi letak cili api. Memang mengancam sebab ada rasa pedas2 sikit. Lepas tu cicah pulak dengan kicap cili api... errmmm yummy yummy!Bahan1 kilo Kerang (ikut suka)5 biji cili api (ikut suka pedas)1 batang serang1 batang cili merah besar (dihiris ikut suka)Cara1. Cuci kerang kemudian letak dalam periuk yang bertutup.2. Tumbuk cili api, ketuk serai dan hiriskan cili merah3. Masukkan kesemua bahan tadi ke dalam kerang. (jangan letak air atau garam)4. Tutup periuk dan buka api besar supaya cepat panas dan beruap.5. Matikan api bila nampak kerang sudah mula terbuka
{ 0 komentar... read them below or add one }
Posting Komentar