Watie bersiap untuk lebaran
Semua diperiksa berkali-kali
Biskut Arab jadi kegemaran
Diubah sesuai dari yang asli
Tahun ini merupakan TAHUN PALING MALAS kerana buat biskut raya pun se-ala kadar sahaja. Biskut Arab ini merupakan kegemaran kak e, jadi kak e pun buatlah sekadar memenuhi peruntakan yang telah dicadang.
Resepi biskut Arab ini senang dan umie ubah sesuai mengikut resepi lain. Sesiap nak mencubanya bolehlah ya...
Bahan
250gm minyak sapi
250gm gula halus
500gm tepung
Penyalut:
2 sudu besar tepung susu
1 sudu besar gula icing
* Gaul sebati kedua-duanya (untuk disalut ke atas biskut)
Cara
1. Campur minyak sapi dan gula - kacau sebati
2. Masukkan tepung dan uli hingga menjadi doh yang lembut
3. Buat bulat-bulat (ikut suka) dan letak dalam loyang atau letak dalam mangkuk kertas
4. Bakar hingga masak/kekuningan
5. Bila sudah hampir sejuk, gaulkan dengan tepung susu+gula
{ 0 komentar... read them below or add one }
Posting Komentar